Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Δήμητρα Γρεβενών (19-5-2018)Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαϊου στις 18:00, στην Πλατεία της Δήμητρας Γρεβενών εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους 353.000 νεκρούς, στους αγνοούμενους και τους ξεριζωμένους, που 99 χρόνια μετά ζητούν ακόμη δικαίωση για ένα από το μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.


Μπροστά στο μνημείο, και χοροστατούντος του Πατρός Δημητρίου, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από το Βουλευτή Γρεβενών Χρήστο Μπγιάλα, το Δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο, το Διοικητή της Αστυνομίας, τον Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δεσκάτης, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμητρας Ιωάννη Ορφανίδη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιουριάς Ηλία Παλπάνη και τον Εκπρόσωπο των Ποντίων Δεύτερης Γενιάς Πολυχρόνη Σπυριδόπουλο.

Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος, καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Δεσκάτης και οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε ποντιακά τραγούδια σχετικά με τη γενοκτονία, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο κύριος Σοφοκλής Εταιρίδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν ποντιακά εδέσματα, για την παρασκευή των οποίων το ζυμάρι πρόσφερε το αρτοποιείο του Ιωάννη Κομμάτα, το τυρί το τυροκομείο Αφοί Χατζηζήση και το γάλα ο κύριος Γεώργιος Κατσανίδης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Μαριλένα Γιαννάκου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Από το Blogger.