Πανηγυρικός Εσπερινός και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Αγίου Νικάνορα Ζάβορδας (Φωτογραφίες και βίντεο)Το διήμερο 6 και 7 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της πανήγυρης της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικάνορα Ζάβορδας Γρεβενών.

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, τελέστηκε, στις 6 Αυγούστου 2018, ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 7 Αυγούστου 2018 η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συλλειτουργούντων των καθηγούμενων της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου – Σκήτης Βέροιας, της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, της Ι. Μονής  Αγίου Αθανασίου Εράτυρας κ.α. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά γύρω απο τον ναό των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικάνορα, όπως και αυτών του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Λόγω της εφαρμογής από τις 11/5/2018 του «άβατου» για τις γυναίκες στην κυρίως μονή, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του επιβλητικού όρους Καλλίστρατου, οι Ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν παράλληλα και στον Ι. Ναό (μετόχιο) του Αγίου Δημητρίου.
Και τις δυο μέρες παρατέθηκε γεύμα για τους προσκυνητές στην τράπεζα της μονής, ενώ την παραμονή έγινε διανομή φαγητού και στο χώρο του μετοχίου του Αγίου Δημητρίου.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Καραστέργιος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης, ο Διοικητής της Αστυνομίας και ο πρώην Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.
(Πηγή:mikrovalto.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Από το Blogger.