Ανάστατη η Κατάκαλη Γρεβενών: Ιδιώτης διεκδικεί δασική έκτασηΑνάστατοι είναι από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 όλοι οι κάτοικοι της Κατάκαλης Γρεβενών, γιατί ενημερώθηκαν ότι η δασική και χορτολιβαδική έκταση του χωριού τους, γύρω στα 8.000 στρέμματα, διεκδικείται από ιδιώτες.

Όπως δημοσιεύτηκε στο ert.gr, -και πιο συγκεκριμένα σε άρθρο που συνέταξε ο Μάκης Νασιάδης για το ΕΡΤ Κοζάνης,- οι κάτοικοι της Κατάκαλης επισκέφτηκαν το Δασαρχείο Γρεβενών, όπου και διαπίστωσαν, προς έκπληξη όλων, ότι ένας από τους ιδιώτες που διεκδικεί τη δασική και χορτολιβαδική έκταση του χωριού τους δικαιώθηκε στη Δίκη που έγινε στις 28 Μαρτίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Γρεβενών.

Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2018 και σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Κοζάνης το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Θεόδωρος Καραλής, η Δίκη πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κανενός κατοίκου ως μάρτυρα, παρά το γεγονός ότι, τόσο η Τοπική Κοινότητα Κατάκαλης όσο και ο Δήμος Γρεβενών έχουν έννομο συμφέρον.

Η συγκεκριμένη έκταση που διεκδικεί ο ιδιώτης χρησιμοποιείται από τους κατοίκους είτε για την ξύλευση για τις ανάγκες τους το χειμώνα, είτε τη χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι ως βοσκότοπο.

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη απόφαση πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Κατάκαλης στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, στην οποία αποφάσισαν να ζητήσουν Νομική κάλυψη τόσο από το Δήμο Δεσκάτης όσο και από δικηγόρο που θα ορίσουν οι ίδιοι προκειμένου να παραστεί στη νέα Δίκη που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στις 7 Νοεμβρίου 2018, καθώς το Δασαρχείο Γρεβενών άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία δικαιώθηκε ένας από τους ιδιώτες που διεκδικούν την έκταση.

Επιπλέον, η συντονιστική επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Κατάκαλης καλεί όλους τους απανταχού Κατακαλιώτες να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον αγώνα.Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Από το Blogger.